(belo testo, kislo zelje, prekajeno meso, ocvirki, krompir, sirova omaka)
NUDLNI, KRAPCI, ŽLIKROFI
Črnivški nudlni
(koruzno testo, skuta, šunka, sirova omaka, ocvirki)
Mesni nudlni
(belo testo, praženo mleto meso, čebula, siorva omaka, drobtinice)
Gorenjski nudlni
(ajdovo testo, zaseka, čebula, krompir, kuhano jajce, sirova omaka)
Rateški krapci
(belo testo, polenta, skuta, čebula, zaseka)
Idrijski žlikrofi zabeljeni z zaseko
Koroški nudlni
(belo testo, sladki, nadev suhe hruške, drobtinice)
DANES IZ LONCA · IZ KUHINJE DIŠI · IZ KUHINJE, KAKOR VČASIH · JEDI Z ŽARA, RAŽNJA, PEKE in PEČICE · KOSILA · MALICE · NUDLNI, KRAPCI, ŽLIKROFI · PALAČINKERIJA - MEGAPALAČINKE · POHANI ŠNICLI · POSTRV IZ SOSEDNJE RIBOGOJNICE · PRILOGE IN PRIKUHE Z DOMAČIH NJIV · SLADICE · ŠTRUKLJI · SUŠENE ALI PREKAJENE DOMAČE MESNINE IN SIRI